2015. november 24., kedd

Nyugdíjhelyzet


A nyugdíjas kor elérésével a legtöbb ember arra vágyik, hogy pihenhessen, utazhasson. A valóságban erre legtöbbször nincs lehetősége anyagi nehézségek miatt.
Mi a véleménye? Amikor Ön eléri a nyugdíjkorhatárt az állami nyugdíj elegendő lesz ahhoz, hogy a jelenlegi, megszokott életszínvonalon éljen?

A magán-nyugdíjpénztárak és általában a nyugdíj körül kialakult bizonytalan helyzet miatt felértékelődnek az egyéni megtakarítások. Egyre valószínűbb, hogy a mai fiatalok nyugdíjas korukban leginkább saját magukra és megtakarításaikra számíthatnak.
Magyarországon felosztó-kirovó nyugdíjrendszer működik, melynek lényege, hogy az állam az aktív dolgozóktól levont nyugdíjjárulékból fedezi a jelenlegi nyugdíjakat. Ez régebben kitűnően működött, de manapság, amikor az átlag életkor emelkedik és ezzel párhuzamosan sokkal kevesebb gyermek születik, már egyre nehezebben oldható meg a nyugdíjrendszer finanszírozása. A nyugdíjasok száma folyamatosan növekszik, míg az aktív dolgozók száma csökken. Az munkavállalók jelentős része a minimálbér után fizet csak nyugdíjjárulékot, ez szintén csökkenti a nyugdíjrendszerbe befolyó összeget.


www.tanacsado.aegon.hu/942526

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése